2016. sze 04.

Kérj, és kapsz!

írta: Lné Verók Tünde
Kérj, és kapsz!

 

 12803177_607418756072588_5408742061300717380_n.jpg

 Fotó: Csodablog

  "Minden gondotokat őrá vessétek, mert neki gondja van rátok." /1Péter 5,7./

  Életünk során sok szenvedésen és nehézségen megyünk keresztül. Ezek a szenvedések többnyire a rossz döntéseink és a rossz választásaink következményei. 

  Vannak olyan szenvedések is, melyeket Isten idéz elő azért, hogy észre vegyük Őt, tudjunk arról, hogy Van, és hozzá forduljunk segítségért! Azért, mert helyre akarja állítani az eredeti kapcsolatot velünk, emiatt kell valami veszteséget átélnünk, különben nem figyelnénk Rá! 

  Ezek a szenvedések "megedzik" az embert! Ha valaki Isten nélkül szenved, akkor vagy megkeményedik, vagy keserűvé, depresszióssá válik. Ezekből az állapotokból nehéz kijutni, de az is előfordul, hogy nem jut ki az ember.

  A keresztény emberek "megtört kenyérré és kiontott borrá" válnak. Ez azt jelenti, hogy megszűnt az ellenállásuk Istennel szemben, és átadták az akaratukat Neki, így az Úr fel tudja őket használni arra, hogy rajtuk keresztül mentse meg olyan emberek lelkét, akik még nem lettek keresztények, vagy valós hívők. 

  A "megtört" keresztény "jutalmul" megkapja az "öröm forrását," ami után, még a legapróbb dolgoknak is tud örülni! Sok Biblia kutató keresi az öröm forrását, de csak azok találhatják meg, akik átadják az életük irányítását Istennek! 

  Ezért se mindegy, hogy hogyan éljük át a szenvedéseinket! Szüntelenül kérjük Jézust, hogy segítsen megoldani a problémáinkat, vegye le rólunk az elviselhetetlen terheket! Meglátjuk, hogy hamarosan bekövetkezik a megkönnyebbülés, és vele együtt a nehézségek, a csalódások, a fájdalmak és a veszteségek vagy elviselhetővé válnak, vagy az is lehet, hogy megoldódnak a problémák.

  Minél keményebbek és elkeseredettebbek vagyunk, annál távolabb vagyunk Istentől, ami azt jelenti, hogy a kárhozatban vagyunk! De van visszaút, csak kérni kell a segítséget! "Kérj és kapsz!"

  "Isten a mi szabadító Istenünk, az Úr a mi Urunk kihoz a halálból is." /Zsoltár 68,21./

Szólj hozzá