2016. aug 20.

A segítség

írta: Lné Verók Tünde
A segítség

 

 12111936_604693443011786_5695464079259894398_n.jpg

 Fotó: Csodablog

 

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” /Máté 11,28-30./

  A barátnőm nagyon nehéz helyzetbe került. Romokban hevert a családi élete, a munkahelyén a férfi kollégák zaklatták, ráadásul még balesetet is szenvedett. De a balesetet okozó is lelépett, mint ahogy a felújításra felkért ember is eltűnt a pénzével.

  Számtalanszor előfordult már velünk, hogy nagyon súlyos helyzetbe kerülünk.  Ha bekövetkezik a baj, akkor keressük a lehetőségeket, hogyan tudnánk kijutni belőle? Azonban legtöbbször nem hogy rendeződne az ügyünk, hanem egyre sokasodnak a bajok, és a végén már teljes káosz uralkodik az életünkben.

  Nem értjük, hogy mi történik velünk?  Miért egyre nehezebb, egyre bonyolultabb minden? Úgy néz ki, hogy a káoszból nem tudunk megszabadulni. Idegesek és kétségbeesettek leszünk. Pedig van megoldás minden problémára, csak az a baj a legtöbb embernél, hogy nem hisznek benne! Pedig MŰKÖDIK!

   „Kérjetek és adatik néktek;… mert aki kér, mind kap. „ /Máté 7,7-8./

  Tehát a megoldás a problémáinkra a KÉRÉS! De ez annyira egyszerű, hogy eszünkbe se jut, hogy kérjük Jézust, segítsen rajtunk!

  Előfordulhat, hogy maga a probléma nem változik, viszont bennünk csodálatos változások jönnek létre! Megszűnik a káosz érzete, nyugodtak leszünk, és még örömérzetünk is lesz! Csak ne felejtsük el hálásan megköszönni a segítséget!    

  Hatalmas, ésszel fel nem fogható csoda ez! Azonban nem tart örökké, ezért mindig újra, meg újra kérnünk kell Jézus Krisztust, hogy vegye le rólunk a terheket, és adja az Ő terhét, ami "könnyű és gyönyörűséges!" Biztosak lehetünk abban, hogy meg lesz a mindennapi örömünk! A teher már nem lesz teher! Természetesen a problémáink is lassan meg fognak oldódni! Csak higgyünk abban, hogy az Úr tud segíteni!

 

 

Szólj hozzá