2016. sze 03.

Isten szeretete

írta: Lné Verók Tünde
Isten szeretete

12400657_612955148852282_583375961893179175_n.jpgFotó: Csodablog 

   Az egyik munkatársam lehetetlennek találja, hogy bárkit jobban szeressen, mint a lányát. Csalódott abban, hogy Istennek az az akarata minden emberrel szemben, hogy Őt szeressék a legjobban. Úgy érzi, hogy ezt soha nem tudja megtenni!

  Amíg nem jön létre a közvetlen kapcsolat Istennel, addig az a tény, hogy Istent szeresd mindenkinél a legjobban, lehetetlennek tűnik. Elképzelhetetlen, hogy a családnál is jobban szeressünk olyan valakit, akit nem ismerünk nem láttunk és nem is hallottunk, akit még meg sem tapasztaltunk!

  Azért nem kell megijedni, mert mindent fokozatosan fogunk megtapasztalni! Az a lényeg, hogy kíváncsiak és befogadók legyünk az új élményekkel szemben! Kutassuk, keressük Istent mindenütt, olvassuk a Bibliát! Keressük azokat az embereket, akiknek már van tapasztalatuk, és elmondják milyen Isten, mit tett eddig az emberekért? Minél többet foglalkozunk azzal, hogy megismerjük őt, annál többször fogjuk érezni a szeretetét! 

  Kérdezzük Őt is, ha valamit nem tudunk, vagy nem értünk, és válaszokat fogunk kapni! Nagyon meg fogunk lepődni, mennyi helyről jönnek a válaszok és a megerősítések! 

  A lényeg; Isten szeretete rabul ejt minket, a szó legszorosabb értelmében! Ugyanis, ha már megtapasztaltuk egyszer is ezt a csodálatos érzést, akkor mindig érezni szeretnénk! Mindent el fogunk követni, hogy újra, meg újra megtapasztaljuk Isten szeretetét!

  Eddig az emberek szeretetére, törődésére vágytunk, ám ezután Isten szeretetét soha, semmivel fel nem cserélnénk! 

  Nehéz leírni pontosan mit érez az ember, de megpróbálom; a végtelen szeretet érzése mellett, kimondhatatlan öröm, nyugalom, biztonság, szabadság és könnyedség tölti be az embert. Felfoghatatlan csoda! A lelkünkből eltűnik minden fájdalom sérelem, gyűlölet, harag vagy irigység! "Csak" Isten túláradó szeretete tölt be bennünket! Ezt a túláradó szeretetet kell vissza adni Neki úgy, hogy hálásan megköszönjük a szeretetét, törődését és azt, hogy egyáltalán észrevett bennünket! 

  Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezután nem fogjuk szeretni a családunkat! Dehogynem, csak másképp! Sokkal többet fognak kapni tőlünk lelkileg, mint amit eddig kaptak! Mert az emberi szeretet önző és kisajátító. Mindent magának akar, uralni és irányítani a szeretett személyt!

  Isten szeretete, ami átjár bennünket, másokat is megérint. Rajtunk keresztül a család többi tagjának is jut belőle! 

  Isten szeretetéből mindenkinek jut, aki keresi és megakarja ismerni Őt, és hajlandó arra, hogy helyes viszonyba kerüljön Vele!

  Ha érzed ezt a minden képzeletet felülmúló szeretetet, akkor tudod, hogy Istentől származik! Nem tarthatod meg magadnak, hanem gondolj Istenre, köszönd meg, mert ez olyan áldás, amit vissza kell adni! Így jön létre az adok-kapok szeretet! 

  

 

Szólj hozzá