2016. aug 14.

Hogy engedheti meg Isten?

írta: Lné Verók Tünde
Hogy engedheti meg Isten?

 

12729124_599462040201593_8724964185379210328_n.jpg

Fotó: Csodablog

  A lányom néhány nappal ezelőtt egy szörnyű videót nézett meg a Facebookon. Egy embert gázoltak el, és mindezt egy, az egyben mutatták be.

  Érthető módon nagyon megrázta lelkileg, és nem tudott belenyugodni abba, hogy Isten hogyan engedheti meg ezt a szörnyűséget? Azonnal nem tudtam választ adni, de másnap már megjött a válasz.

  Életünk során sok-sok jelet, figyelmeztetést kapunk, amelyek arra intenek, hogy mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk meg, merre menjünk, illetve merre ne menjünk? Tőlünk függ, hogy megfogadjuk-e ezeket a figyelmeztetéseket, vagy sem?

  Szabad akaratot kaptunk! Hiába van mellettünk egy vagy több védőangyal, ha figyelembe se vesszük a figyelmeztetéseiket! Fizikailag ritkán avatkoznak az életünkbe! Ez attól is függ, hogy Isten milyen rendeltetést szánt nekünk, milyen hajlamaink vannak? Vagyis, van-e bennünk jó hajlam, hajlandók leszünk-e egy idő után Istenre figyelni, megbánni mindazokat a rossz tetteket, amiket elkövettünk másokkal szemben, hajlandók vagyunk-e beismerni, megvallani és megbánni azokat? Isten már mindezeket tudja, sőt azt is tudja, hogy egy idő után rá merjük-e bízni magunkat, vagy sem? Mi még nem tudjuk ezeket, hiszen szellemileg süketek és vakok vagyunk, amíg meg nem nyitja a szellemi csatornánkat.

  A lényeg: Akit elütöttek, az az ember is kaphatott figyelmeztetést, azonban sajnos figyelmen kívül hagyhatta! Talán azért, mert ezek a figyelmeztetések „leheletnyi megérzések, sejtések,” amelyek eleinte annyira „homályosak, csendesek,” hogy sajnos alig vesszük észre, és ritkán vesszük komolyan! Az is lehet, hogy ennyi ideje volt a földi életre. Mi nem tudhatjuk, egyedül Isten tudhatja, hogy mi, miért következik be! 

  Ettől függetlenül  mindig figyeljünk a „belső hangra,” és engedelmeskedjünk neki! Ha megtesszük, nyugodt, békés életünk lehet!

   Az akarat Isten adománya, és Isten megengedi, hogy szabadon használjuk arra, amire akarjuk! Az akaratunk eredendően egy erős érzelem. Ezért se mindegy, hogy mire használjuk, jóra vagy rosszra? De! Isten egyszer ezt a szabad akaratot, illetve a döntéseinket számon fogja kérni, hogy mire fordítottuk, milyen jót tettünk másokkal? Ez alapján ítél meg majd bennünket!

  

 

Szólj hozzá