2016. aug 19.

Titok I.

írta: Lné Verók Tünde
Titok I.

 

1238966_306268016187665_941178255_n.jpg
Kérj, és kapsz!

Fotó: Csodablog

 „Kérjetek és adatik néktek… „  /Máté 7,7/

   Sok keresztény ember él súlyos gondok között, napról, napra egyre nehezebben, mégsem kérnek segítséget. A legtöbben elfelejtkeznek arról a legegyszerűbb tényről, hogy csak kérniük kell és sok-sok problémájuk megoldódik.

  Isten várja a kérőket, mert segíteni szeretne! De ha nem kérnek, akkor nem segít!

  Persze, az se mindegy, hogy mit kérünk, illetve, hogyan kérünk! Vannak önző kérések, amelyeket az Úr nem fog teljesíteni, és azokat a kéréseket sem, amelyek meghatározzák, hogyan és mi módon segítsen!

  Ha jön a segítség, soha nem úgy fog bekövetkezni, ahogyan elképzeljük! Váratlanul jön, és egyszerűen!

  Olvastam valahol egy férfiról, aki egy nagyvállalatnál, jó beosztásban dolgozott. Egyszer késő estig bent maradt, majd miután elvégezte a munkáját, fáradtan hazatartott. Ám amikor egy nagy áruház előtt ment el, érezte, hogy be kell mennie, és tejet kell vásárolnia. A fáradtság miatt nem gondolkozott, azon, hogy ezt miért teszi, hanem automatikusan tette azt, amire késztetést érzett. Egy elhanyagolt lakótelepre vitte az útja. Bement az egyik emeletes házba, és egy ajtó előtt megállt, majd csengetett. Egy kétségbeesett férfi nyitott ajtót, karján síró csecsemővel. Mikor az apa meglátta az idegen kezében a tejet, hangosan hálát adott Istennek, hogy meghallgatta az imáját, és küldött segítséget. Mondanom se kell, hogy ez olyan hatással volt a segítő férfire, hogy attól a naptól kezdve elhitte, hogy van Isten, és szoros barátságot kötött az apával.

  Az apa késő este tejért imádkozott, és megkapta! Nem sok pénzért siránkozott, hanem tejet kért! Isten mindig talál olyan embereket, akik segíteni tudnak másoknak! Ami még szebb ebben a történetben, hogy az Úr olyan embert választott, aki nem volt keresztény! Azonban azt is tudta, hogy a férfi szíve  nyitott, képes átadni önmagát a felsőbb irányításnak! Jó szívű és segítőkész! 

  Mindig megdöbbenve hallgatom azokat a keresztényeket, akik Istentől gazdagságot kérnek és várnak!

  Van egy ismerősöm, aki rendszeresen jár egy nagy gyülekezetbe, kívülről fújja a bibliai idézeteket, mégis gazdagságra vágyik! Nem is akármit kért Istentől; gyémántot! Azért mert az értékes és ő nagyon szegény! Most azt várja, hogy a táskájában ott lapuljon az értékes kő! Nem fogja megkapni és ezért biztos csalódni fog!

  Ami még meglepőbb számomra, hogy nem egy igehirdető is gazdagságról prédikál! Isten nem ígért gazdagságot! Igaz, hogy az Ó Testamentumban számtalan kiválasztottnak gazdagságot és áldást adott, de ha figyelmesen elolvassuk a történeteket, akkor azt tapasztaljuk, hogy szinte mindegyik áldott ember bizonyos idő után, letért a kijelölt útról, és sokszor nem csak a szavaikkal, hanem a tetteikkel is megtagadták Istent, szóval bűnbe estek!

  De mit olvashatunk az Új Testamentumban? Mit mond Jézus a gazdag fiúnak?

  „ … add el mindenedet, amid van … és jöjj, kövess engem!”

  Ezen elgondolkozhatunk egy kicsit. Miért volt baj, hogy gazdag volt az ifjú? Így miért nem követhette Jézust?

  Mert akinek vagyona van, annak a legfőbb gondja a pénz! Akár a befektetése, a fialtatása, az elvesztés miatti félelme, szóval általában a vagyona köti le a figyelmét! Nem beszélve arról, hogyha megfigyeljük a gazdag embereket, akkor láthatjuk, hogy a legtöbb ilyen ember lelkivilága torzul. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek normálisak, hanem azt, hogy többre tartják magukat az átlagembereknél! Úgy érzik, hogy bármit megtehetnek, mert pénzzel sok mindent el tudnak érni! Sokszor a pénz sem elégíti ki őket, mert legtöbben hatalomra is vágynak! Ha ők hatalmaskodnak, ugyan miért hiányozna nekik Isten? Hisz általában „tudják” a megoldásokat a problémákra, mert elhiszik magukról, hogy okosak és bölcsek!

  Félelmetes a pénz szeretete és hatalma! Vigyázni kell vele! A valós keresztények nem véletlenül szegények! A rászorultság érzete vezeti az embereket Istenhez! Ha valamit nélkülöznek, ami tényleg fontos az emberi lét fenntartásához, akkor Tőle kérnek és várnak segítséget! Mindent feláldoznak azért, hogy Isten törődésének fennhatósága alá kerüljenek!

  Átadják az életük feletti irányítást!

  Ez a lényeg! Ne önmagunknak, vagy másoknak, hanem Istennek éljünk! Ő majd gondoskodik rólunk! Nem fogunk semmiben sem hiányt szenvedni! Sőt! Olyan sok csodát fogunk megtapasztalni, amilyeneket eddig nem éltünk át!

 

 

    

 

 

Szólj hozzá